В хармония с природата

Пресинформации

12 ДОБРОВОЛЦИ, ГАСИЛИ ПОЖАРА КРАЙ СЕЛО ГОЛЕШОВО, С БЛАГОДАРНОСТ И НАГРАДИ ОТ ЮЗДП12 доброволци от санданските села Голешово, Петрово и Яново, активно участвали в потушаването на горския пожар в планината Славянка, край с. Голешово, бяха наградени днес от Югозападното държавно предприятие. Церемонията в „ДГС Катунци” започна с минута мълчание в знак на почит към двамата горски служители Антон Гръбчев и Валери Димитров, загубили живота си в битката с огнената стихия.

След тежкия пожар и тежката загуба днес е ден на равносметка и благодарност, на искрено уважение към хората, които проявиха освен граждански дълг и истинска човечност, каза директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Благодарение на активните им действия през последната вечер на пожара беше предотвратено придвижването му към иглолистен масив, с което са спасени десетки декари гора, може би човешки животи и финансов ресурс, посочи той. Като  благодари на доброволците, които в тъмната част на денонощието са проявили истински героизъм и така са спасили може би и самото село, тъй като пожарът е бил на стотина метра от Голешово, инж. Дамянов връчи на всеки грамота, плакет и парична награда от 300 лв.

На церемонията присъстваха кметът на община Сандански Атанас Стоянов, кметските наместници на трите села, директорът на „ДГС Катунци” инж. Марко Запрев, служители на ЮЗДП.