1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

НАЧАЛОНовиниПРЕСИНФОРМАЦИЯ

ПРЕСИНФОРМАЦИЯ


12/08/2019

 40 контейнерни фиданки от черен бор подари Югозападното държавно предприятие за пресаждане в екологични опаковки и засаждане сред природата. Публичният хепънинг с кауза „НИЕ, ВРАБЧЕТАТА“ е посветен на Международния ден на младежта и ранното екологично възпитание на децата, който се отбелязва днес, със съдействието на Министерство на земеделието, храните и горите и ЮЗДП. Студентите – учители и децата от Лятната детска академия посрещат празника с хепънинг в градинката на Св. Климент Охридски, посветен на екологията на нашия град.

Преди обяд малчуганите имаха среща с еколога и преподавател в Лесотехническия университет доц. Георги Костов, който отговори на техните въпроси за климатичните предизвикателства пред екологията и обществото и за бъдещето на техния град. След това децата художествено измайсториха много врабчета, вдъхновени от авторските рисунки на врабчета на Йордан Радичков – героите от едноименната книга. Тези врабчета ще се заселят за един ден в градинката пред парламента, за да напомнят на минаващите за една отминала идилия и за личната ни отговорност към природата и грижата към нашите деца.

В 15.00 часа следобяд следва акцията „ДА ЗАСАДИМ И ДРЪВЧЕ В ОПАКОВКА“, по време на която ще бъдат пресадени подарените от ЮЗДП дръвчета в специални опаковки, подготвени от партньори на Националната художествена академия.