1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

НАЧАЛОНовиниСЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ


06/10/2017

 Категорично не отговарят на истината изнесените факти в регионални медии за участие на високопоставен служител на Югозападното държавно предприятие и служител на ТП „ДГС Дупница” в препродажба на дърва за огрев, предназначени за местното население в с. Крайници. Това е едно от заключенията от извършена днес спешна съвместна проверка с участието на представители на ЮЗДП и РДГ Кюстендил в „ДГС Дупница”. Проверката беше разпоредена от директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов след появили се сигнали до председателя на Общински съвет - гр. Дупница Емил Гущеров за незаконни практики.

В цитирания в публикациите склад до бензиностанция под село Самораново са постъпвали само дърва за огрев, произхождащи от складове, находящи се в гр. Кюстендил, и добити на територията на ТП „ДГС Кюстендил”, за което свидетелстват контролната горска марка и пластината, с която са маркирани дървата.

По отношение на изключително некоректното внушение, че дървата за огрев за населението в с. Крайници не достигат, фактите говорят друго. Осигурени за добив от местното население са 1029 пространствени кубически метра широколистни дърва и 1042 пространствени куб метра- за закупуване по ценоразпис от временен склад. Иглолистните дърва за огрев са 10000 м3.

            ЮЗДП напомня, че при сигнал на тел. 112 в рамките на един час е готово да реагира на всяко съмнение за нередности в горите.